19 juni 2017

 

Na een ontbijt met koffie en geroosterd brood gaan we naar het postkantoor, Correos. Andrée en Jean Paul wensen minder gewicht in hun rugzak en verzenden wat gerief naar huis. Andrée had zich voorbereid op de kamer en had in een klein zakje haar misbare kledij. Jean Paul maakte zijn selectie in het postkantoor. Rugzak open en dan wikken en wegen wat echt kan gemist worden zoals wasdraad, metalen sleutels, kleding ... Bijna elke pelgrim wenst gerief naar huis te zenden. De rugzak weegt !


  

Vervolgens wuiven Andrée en ik Jean Paul uit. Hij stapt alleen verder. Wij nemen een dag rust met massage. Alle spieren worden bewerkt en los gemaakt. Soms wel pijnlijk evenwel heel effectief. Wij voelen ons herboren en verkennen rustig het stadje.

 

 

Nu hebben we ook de tijd om onze foto's te selecteren en contact te onderhouden met andere pelgrims onderweg. Whatsapp is hiervoor zo handig en snel. We ontvangen foto's van Hélène en haar moeder Virginie. Ze zijn aangekomen in Mallorca waar zij wonen en wensen onze een goede tocht verder. Verder vertellen ze dat ze ons groepje veel sympathier vonden dan het hunne. Fijn compliment hoewel we nu nog met 2 overblijven ...Zo leuk om nieuws van elkaar te horen onderweg en ook later thuis. Je deelt zoveel samen. Het wordt niet altijd uitgesproken maar de verbinding is er echt. Eens thuis probeer je de vele ervaringen te plaatsen. Dan is het ook wel aanpassen. Je bent veranderd en wat wil je wijzigen in je dagelijks leven en op je werk ?